LoimuSpeksin ohjaajan, tuottajan ja käsikirjoituksen haku 2022
Paitsi, että me ei aiota luovuttaa. Kahden perutun speksin jälkeen on todellisen Feeniks-linnun aika nousta tuhkistaan. Lakkaa olemasta tuhkaa ja hae LoimuSpeksin ohjaajaksi, tuottajaksi tai tarjoa käsikirjoitustasi. Loppu on viimeinkin päättynyt. Nyt uusi aika on täällä!
Hakulomakkeet
Ohjaaja
Ohjaaja vastaa speksin taiteellista kokonaisuudesta ja toimii esiintyjien vastuuhenkilönä. Ohjaaja tekee tiivistä yhteistyötä tuottajan sekä tuotantotiimin (puvustus, lavastus, maskeeraus ym.) kanssa. Ohjaaja on päävastuussa harjoituskauden aikatauluista ja sisällöstä. Ohjaaja voi halutessaan rekrytoida itselleen apulaisohjaajan.
Hakijalle ovat eduksi:
– tekstin dramatisoimisen tunteminen
– peruskäsitys improvisaatioteatterista
– kokemus ohjaamisesta
– johtamis- ja projektinhallintataidot
Tehtävä sopii erinomaisesti opiskelijalle opintojen ohella tehtäväksi. Ohjaaja toimii osana Rovaniemen teatterikenttää ja jättää oman kädenjälkensä rovaniemeläiseen opiskelijakulttuuriin.
Hakeminen tapahtuu tällä lomakkeella tai klikkaamalla ylhäällä olevaa painiketta. Pyydämme hakijaa lähettämään meille ansioluettelonsa, sekä avoimen hakemuksen. Hakuaikaa on sunnuntai 26.9.2021 kello 23:59 asti.
Tuottaja
Tuottaja on speksin alulle paneva voima, joka huolehtii siitä, että kaikki toimii aina syksyn (om)startista kevään esityksiin saakka. Tuottaja rekrytoi työryhmän, vastaa speksin taloudesta, projektin aikatauluttamisesta sekä yhteistyösopimuksista. Tuottaja tekee tiivistä yhteistyötä ohjaajan sekä tiimivastaavien (tekniikka- ja musiikkivastaava, koreografi ym.) kanssa.
Hakijalle ovat eduksi:
– kyky hallita suuria kokonaisuuksia
– ajan- ja taloudenhallinnan taidot
– hyvä suullinen ja kirjallinen ilmaisutaito
– kokemus tapahtumien tuottamisesta
– kulttuuritoiminnan tunteminen
Tehtävä sopii erinomaisesti esimerkiksi johtamista, markkinointia tai palvelumuotoilua opiskelevalle opintojen ohella tehtäväksi. Aiempi kokemus teatterialalta ei ole välttämätöntä. Homma alkaa lokakuussa!
Hox! Lapin Speksi Ry:n hallitus keskustelee valitun tuottajan kanssa pandemian vaikutuksista tuotantoon.
Hakeminen tapahtuu tällä lomakkeella tai klikkaamalla ylhäällä olevaa painiketta. Pyydämme hakijaa lähettämään meille ansioluettelonsa, sekä avoimen hakemuksen. Hakuaikaa on 26.9.2021 kello 23:59 asti.
Käsikirjoitus
Onko sinulla tarjota meille vuoden 2020 Speksin käsikirjoitus? Jos vastauksesi on kyllä, (tai ainakin erittäin vahva ehkä) lähetä meille hakemus, joka sisältää:
– Käsikirjoituksen
– Synopsiksen, toisin sanoen tehokkaan tiivistelmän käsikirjoituksesta.
– Hahmogallerian, eli lyhyet kuvaukset hahmoista
Kerro myös onko tekstisi täysin valmis, vai vielä hieman keskeneräinen. Kehittele teoksellesi työnimi. Käsikirjoitus saa siis olla viimeistelemätön, mutta tarina tulee olla kokonaisuudessa käsikirjoitusmuotoon saatettuna. Leikkisästi voidaan sanoa, että käsiksen tulee olla 90% valmis. Valinnan jälkeen käsikirjoittajalla on vielä mahdollisuus hioa kohtauksia ja repliikkejä, mutta tarinan on oltava muuttumaton.
Omstartiton Speksi kestää perinteisesti noin tunnin verran, joten käsikirjoituksen tulee olla suhteellisen ytimekäs. Speksin ohjaajalle varataan myös oikeus ja mahdollisuus muokata käsikirjoitusta haluamallaan tavalla.
Linkin takaa löytyvällä lomakkeella pääset lähettämään meille käsikirjoituksesi. Tarvitsemme siis hakua varten melkein valmiin käsikirjoituksen, synopsiksen, sekä hahmogallerian. Hakuaikaa on 26.9.2021 kello 23:59 asti.
Yhteystiedot ja muuta
Onko sinulla kysymyksiä tehtäviin liittyen?
Lapin Speksi Ry:n hallitus vastaa kaikkiin kysymyksiisi sähköpostilla osoitteesta hallitus@loimuspeksi.fi tai Speksin Facebook-sivuilla.
Lapin Speksi Ry:n hallitus valitsee hakemusten pohjalta sopivan ohjaajan ja tuottajan syyskuun viimeisellä viikolla. Valittu ohjaaja ja tuottaja valitsevat yhdessä käsikirjoituksen hakemusten pohjalta. Lapin Speksi Ry:llä on oikeus jättää tuottaja ja/tai ohjaaja valitsematta, jos sopivaa hakijaa ei ole. Tällöin hallitus kokouksessaan päättää jatkotoimenpiteistä.
Oot upee ja speksikäs.